Landstinget


Obs! Detta inlägg skrevs före 2018-06-29. Fram till dess var jag aktiv i Liberalerna, partiet som innan dess hette Folkpartiet. Texten kan förstås vara intressant ändå, men det kan vara bra att veta. Varför jag sedan gick med i Socialdemokraterna kan du läsa här.


Jag kandiderar till landstinget för att jag tror att jag kan göra skillnad där. Sjukvården är den kanske allra viktigaste samhällsfunktionen (kollektivtrafik och kultur får ursäkta) och hur vi styr vården är avgörande för vilken välfärd vi kommer att ha tillgång till i framtiden.

landsting

Jag vill driva:

  • Sjukvård för sjuka. Vården måste styras så att vi inte riskerar att lägga skattepengar på mer eller mindre onödiga vårdcentralsbesök istället för att prioritera de som är sjuka på riktigt. Som ersättningen till vårdcentraler fungerar idag finns det helt klart sådana risker. Vi måste också styra vården så att valfrihet och tillgång till vård finns också på mindre orter.
  • Friskvård för friska och förebyggande arbete i största allmänhet är det kanske bästa sättet att få pengarna vi satsar på sjukvård att räcka till fler. Här handlar det om allt ifrån kost och motion till att hitta nya sätt att i samarbete med kommunen förebygga fallskador och benbrott hos äldre.
  • Upphandling är politik! Det är när vi handlar upp alltifrån mat till vårdcentraler som vi politiskt kan styra verksamheten. Upphandlingar behöver ägnas större uppmärksamhet.
  • Hållbar utveckling. Idag finns allt mer som tyder på att olika kemiska ämnen påverkar människokroppen på både kort och lång sikt. Landstinget har ett tydligt intresse av att människor kan leva utan onödig påverkan av kemikalier som påverkar hälsan negativt.
  • Olika lösningar för landsbygd och tätort. Det är viktigt med tillgänglighet till vård när man behöver den, men lösningarna måste se olika ut i tätort och ute på landsbygden.
  • Kollektivtrafik i kombination med cykel och pendlarparkeringar gör resandet enklare, snabbare och miljövänligare. En billig och effektiv åtgärd är att satsa på små cykelparkeringar vid länsbussarnas hållplatser.

Läs mer om mina åsikter ämnesvis:

Vård

Omsorg

Vinst i välfärden

Landsbygd

Fler kategorier och ämnen finns till höger.

 

 


Du har läst ett gammalt inlägg, se information överst på sidan.