De som staplar stolar så högt att de når över våra huvuden – eller faller omkull?


Obs! Detta inlägg skrevs före 2018-06-29. Fram till dess var jag aktiv i Liberalerna, partiet som innan dess hette Folkpartiet. Texten kan förstås vara intressant ändå, men det kan vara bra att veta. Varför jag sedan gick med i Socialdemokraterna kan du läsa här.


Läste på twitter häromdagen att samme person som skötte krishanteringen för Carema i samband med den så kallade Carema-skandalen nu sköter kommunikationen för JB efter konkursen i JB Education. Personen i fråga heter Henry Stensson och är vad vi i dagligt tal kallar PR-konsult. Uppenbarligen duktig så det är inte konstigt att han anlitats av JB.

Rättelse: Henry S har uppdrag för konkursboet efter JB, vilket strängt taget innebär att han jobbar för skattebetalarnas räkning. Därmed blir Henry Stensson ett irrelevant exempel för det jag ville påvisa med detta inlägg. Det jag skriver om Lars Leijonborg är däremot fortfarande ett problem. Liksom att de täta banden mellan politiken och ledande intressenter i de numera stora företag som levererar vård och utbildning för skattepengar besvärar.

Jag kunde räkna upp motsvarande exempel från s och mp, men sorgligt nog spiller problemen över också på folkpartiet. Expressens ledarskribent Eric Erfors har försökt få reda på vilka uppdragsgivare vår gamle partiledare Lars Leijonborg har som lobbyist. Med tanke på att han under de senaste åren varit ordförande i den av regeringen tillsatta friskolekommittén är det naturligtvis en högst befogad fråga. Om inte Lars vill svara på frågan om han haft uppdrag för något av friskoleföretagen så får vi inte veta.

Det är inte OK.


Du har läst ett gammalt inlägg, se information överst på sidan.