Om mig

je presentationsbildSommaren 2018

Jag är liberal och oroad över utvecklingen för det som brukar kallas den generella välfärden, alltså våra gemensamt finansierade trygghetssystem samt vård, skola och omsorg. Partierna saknar alltför ofta svar på framtidsfrågorna. Vad vill vi ha ut, hur ska vi prioritera och framförallt hur ska vi ha råd? Som det politiska landskapet ser ut idag kallar jag mig vänsterliberal. Den svenska högerliberalismen känner jag mig allt mindre hemma i. Jag har 23 års erfarenhet som medlem och aktiv på olika nivåer i och för Liberalerna (tidigare Folkpartiet), men är sedan 29/6 2018 inte längre medlem i något parti. Jag vill fortsätta att försöka påverka samhällsutvecklingen, främst inom områdena #skola, #miljö, #arbetsmarknad#välfärd och #demokrati. Nu får jag ta lite tid att fundera ut hur och i vilken form. Jag är fortsatt aktiv i Nätverket för en likvärdig skola och sitter i styrelsen för Frisinnade klubben. I övrigt får jag se vad det blir framöver.

2006 tog jag tog en paus från politik efter 10 år i kommunpolitiken i Vallentuna. Två mandatperioder senare kom jag tillbaka till Liberalerna i Uppsala. Jag hann bli vice gruppledare i landstinget/regionen, samt ordförande i arbetsutskottet i länsförbundets styrelse. Här finns en förteckning över de uppdrag jag har (och har haft). Sommaren 2017 gjorde alliansen upp om att gå till val på det som numera kallas inträdesjobb. Det i kombination med en rejäl högervridning av arbetsmarknadspolitiken i stort fick mig att ta beslutet att inte kandidera i valet 2018. Nu, sommaren 2018 har jag fasat ut mig från mina uppdrag och har inte längre några uppdrag i eller för Liberalerna. När detta skrivs är jag sedan några dagar inte heller längre medlem.

Jag är född 1967 och bor numera mellan Enköping och Bålsta. Fram till  2017 bodde jag på en gård i Norrvissjö, mellan Björklinge och Månkarbo ett par mil norr om Uppsala. Där bedrev min hustru och jag ekologisk lammuppfödning samt en mindre biodling. Jag tjänstgjorde främst som ”månskensbonde” på min fritid. Vi var också jourfamilj på uppdrag av socialtjänsten i Uppsala. Våra egna barn är vuxna.

Till vardags arbetar jag som konsult inom området projekt-, portfölj- och resursstyrning. Jag drev en egen konsultverksamhet med som mest 10 anställda under 7 år men är just nu vanlig anställd. Vid sidan av mitt arbete har jag en del erfarenheter från idrottsrörelsen och har haft uppdrag för Svenska Skridskoförbundet samt arbetat på plats med vinter-OS i Turin.