Om mig

je presentationsbildJag är liberal och oroad över utvecklingen för det som brukar kallas den generella välfärden, alltså våra gemensamt finansierade trygghetssystem samt vård, skola och omsorg. Partierna, inklusive mitt eget, saknar alltför ofta svar på framtidsfrågorna. Vad vill vi ha ut, hur ska vi prioritera och framförallt hur ska vi ha råd? Som det politiska landskapet ser ut idag kallar jag mig vänsterliberal.

2006 tog jag tog en paus från politik efter 10 år i kommunpolitiken i Vallentuna. Två mandatperioder senare kom jag tillbaka till Liberalerna i Uppsala. Jag hann bli vice gruppledare i landstinget/regionen, samt ordförande i arbetsutskottet i länsförbundets styrelse. Här finns en förteckning över de uppdrag jag har (och har haft). Sommaren 2017 gjorde alliansen upp om att gå till val på det som numera kallas inträdesjobb. Det i kombination med en rejäl högervridning av arbetsmarknadspolitiken i stort fick mig att ta beslutet att inte kandidera i valet 2018. Nu, sommaren 2018 har jag fasat ut mig från mina uppdrag och har inte längre några uppdrag i eller för Liberalerna. Jag hoppas dock kunna fortsätta påverka, främst arbetsmarknadspolitik och skola. I vilken form vet jag inte riktigt än.

Jag är född 1967 och bor numera mellan Enköping och Bålsta. Fram till  2017 bodde jag på en gård i Norrvissjö, mellan Björklinge och Månkarbo ett par mil norr om Uppsala. Där bedrev min hustru och jag ekologisk lammuppfödning samt en mindre biodling. Jag tjänstgjorde främst som ”månskensbonde” på min fritid. Vi var också jourfamilj på uppdrag av socialtjänsten i Uppsala. Våra egna barn är vuxna.

Till vardags arbetar jag som konsult inom området projekt-, portfölj- och resursstyrning. Jag drev en egen konsultverksamhet med som mest 10 anställda under 7 år men är just nu vanlig anställd. Vid sidan av mitt arbete har jag en del erfarenheter från idrottsrörelsen och har haft uppdrag för Svenska Skridskoförbundet samt arbetat på plats med vinter-OS i Turin.