Om mig

je presentationsbildSommaren 2019

Det har gått ett år sedan jag gick ur liberalerna efter 23 år som medlem. Under året som gått har jag fortsatt engagera mig för en likvärdig skola och varit aktiv i arbetsmarknadsfrågor. Både utbildnings- och arbetsmarknadspolitik är områden där både jag och partierna har ändrat uppfattning under de senaste åren och idag står jag närmare S än L. Sedan i sommar är jag därför medlem i socialdemokraterna.

Som det politiska landskapet ser ut har jag i flera år kallat mig vänsterliberal. Den svenska högerliberalismen känner jag mig allt mer främmande ifrån. Jag vill i alla fortsätta att försöka påverka samhällsutvecklingen, främst inom områdena #skola, #miljö, #arbetsmarknad#välfärd och #demokrati. Efter ett år utanför partierna ska jag nu prova som medlem i S.

Jag är fortsatt aktiv i Nätverket för en likvärdig skola och sitter i styrelsen för Frisinnade klubben. 

Lite bakgrund

2006 tog jag tog en paus från politik efter 10 år i kommunpolitiken i Vallentuna. Två mandatperioder senare kom jag tillbaka till Liberalerna i Uppsala. Jag hann bli vice gruppledare i landstinget/regionen, samt ordförande i arbetsutskottet i länsförbundets styrelse. Här finns en förteckning över de uppdrag jag har (och har haft). Sommaren 2017 gjorde alliansen upp om att gå till val på det som numera kallas inträdesjobb. Det i kombination med en rejäl högervridning av arbetsmarknadspolitiken i stort fick mig att ta beslutet att inte kandidera i valet 2018. Jag fasade ut mig från mina uppdrag och i juni 2018 avslutade jag mitt medlemskap. 

Jag är född 1967 och bor numera mellan Enköping och Bålsta. Fram till  2017 bodde jag på en gård i Norrvissjö, mellan Björklinge och Månkarbo ett par mil norr om Uppsala. Där bedrev min hustru och jag ekologisk lammuppfödning samt en mindre biodling. Jag tjänstgjorde främst som ”månskensbonde” på min fritid. Vi var också jourfamilj på uppdrag av socialtjänsten i Uppsala. Våra egna barn är vuxna.

Till vardags arbetar jag som konsult inom området projekt-, portfölj- och resursstyrning. Jag drev en egen konsultverksamhet med som mest 10 anställda under 7 år men är just nu vanlig anställd. Vid sidan av mitt arbete har jag en del erfarenheter från idrottsrörelsen och har haft uppdrag för Svenska Skridskoförbundet samt arbetat på plats med vinter-OS i Turin.